Min RR som nybörjare på den mycket trevliga tävlingsform. Man både cyklar och springer för att ta så många orienteringskontroller på 4 timmar. Segraren och några till samlade ihop alla 40. Det är fan starkt, jag är djup imponerad. Grattis Jonas! Du är fan helt jävla grym!!!
¨
Tävlingen går på två kartor, 18kontroller på en 1:15000 MTB-o karta och resterande 22 på en ganska ordinär 1:50000 karta. (typ gröna kartan)

Mer om tävlingen: http://revingerogaining.wordpress.com/

Som orienterare och oerfaren började jag och min motor att beta av de 18 kontroller på o-kartan. Gick inget vidare, man kommer visst längre på cykel än när man springer och avståndsbedömningen blir mest skrot och man flyger förbi det mesta. Vi boomade bort oss rejält på första 10kontrollerna. Men jäklar vad kul vi hade, kontrollerna var mer eller mindre nergrävda, i diverse skyttevärn, åar, tunnlar osv osv. Vi typ simmade över en å för att nå en kontroll. En annan stod 7meter in i ett betongrör under en väg, det rann även en å i röret. SKITfränt.

Såhär i efterhand måste man lära sig att använda båda kartorna direkt, då vi fick flänga lite väl onödigt nu, vi hade nog haft en 3-4kontroller gratis om vi varit uppmärksamma som vi nu tappade och fick åka tillbaka efter. Man får ta max 10 kontroller varje runda man är ute, sen måste man varva i målet och ut och samla nya.

Dagens prestation var dock min gode vän Leif, som ställde upp på sin treväxlade monark och tog nästan lika många kontroller som vi gjorde. (Han är en jäkel på att orientera)

Total distans: 48655 m
Höjdstigning: 404 m
Medelhastighet: 15.71 km/h
Ladda ner