Kom hem vid 0700 från jobbet, det var blåsigt och allmänt tråkigt väder ute, fiska skulle jag i vilket fall. Dels måste jag vända rätt på dygnet efter två veckors nattjobb, dels är det ett bra sätt att inleda friveckan på. Vinden avgjorde jag tog klass sex spöet. Visst det är stort men jag kommer vara trött så de funkar nog kanon. Packade ihop sakerna o tänker att jag lägger mig på sängen ett tag tills Andreas kommer. Jag somna, men som tur var så vakna ja när han ringde på dörrklockan. Inte alls groggy klär jag på mig och får med alla sakerna. En snabbshopping efter lite korv, korvbröd och dricka är vi på väg mot dagens fiske.

Med utrustningen riggad och fiskekortet löst börjar vi släpa hem våra nymfer, trögt som attans är det. Ser ett o annat sporadiskt vak, men det är långt mellan dem. Hänger på en buzzer och missar en fisk nästan direkt. Det får helt enkelt bli kaffe på det. Över kaffet diskuterar vi dels varför vi inte får något och vad vi ska göra för att få något. Andreas säger åt mig att ”dra fram ett ess ur kortärmen” jag går en runda till, ser ensam vulgata komma flytandes på ytan, SLURP. Får en inte alls för långsökt ide, två kast senare drillar jag en fisk. Koden var knäckt eller? Landar fisken, får flugan lite halvtorr så den flyter, kastar in under överhänget på ön mitt i sjön, SLURP och missat mothugg. Nu kommer svårigheten, att presentations kasta med klass 6 och lina med ganska brutal fronttapering. Det blir lite för mycket attack på flugan mest hela tiden, den störtdyker ner med ett stort plask. Det är iallafall bra träning och till sist är det fler kast som blir mer rätt än fel. Lyckas landa fyra fiskar som hugger på ungefär samma ställe, Andreas lurar upp ett par stycken han med. Micke som också är med har inte riktigt samma tur, han fiskar med samma flugor och nöter av med fina kast in under överhängen, men fiskarna ratar hans flugor gång på gång.