I min bokhylla ligger en flugask av något mörkt träslag, fått den som present för längesen. Fyller inte riktigt funktionen att ha i västen vid vattnet. Slitsfoambög som man är. I denna ask sitter det efter senaste fisketuren tre flugor, två har varit med ett bra tag men nu nåddes den senaste milstolpen.

Den första flugan är en nymf bunden av Anders Rosdahl (Flypool.se) Fick den i min hand vid Hårkans strand tidig sommar 2008. Han sa att på denna flugan kommer du ta en harr över kilot redan nu ikväll. Det tog inte många kast innan fisken var ett faktum, min första harr större än en handflatas storlek var ett faktum och jag var helt överlycklig. Flugan pensionerades med den rätt.

 

Den andra flugan är av lite större modell, närmare bestämt en fluga som kom i min ägo efter att jag efterfrågat flugtips för mörrumsån på Edge innan min första laxfiske tur. Fick en hel del svar i tråden men ett utmärkte sig lite extra. Det var Hermelin, han kom inte bara med tips han skickade mig ett gäng flugor direkt. Betalt ville han inte heller ha, men jag kontra med att om jag får fisk på hans fluga så ska jag bjuda han på en flaska malt. Pool 19 började vi fiska i, hann bara till andra vändan innan det var dags o min första lax var där. 94cm honfisk som var så vacker så tiden stod still, återutsattes varsamt efter ett par suddiga bilder i småregnet på morgontimmarna. Resten av dagen mös jag. Hasse fick sin malt vid senare tillfälle och jag hade inte bara fått en ny vän på köpet, utan en hel familj Molins. Kan det bli bättre?

 

Den tredje flugan som nu bor i denna mycket speciella ask har ingen fångst att skryta med, utan det är den första egenbundna fluga jag fångat fisk på. En helt vanlig superpuppa i orginal färgerna svart/gul. Den överlistade en regnbåge under den magiska kattfisk kvällen och ännu en milstolpe var nådd. Får nog ta o köpa mig ett bindstäd och lite fjädrar snart. Börjar kännas i ryggslutet att det är dags.

Önskar nästan att jag hade kvar flugan jag tog min första flugfångade fisk på, en Royal Wulff som överlistade en liten bäcköring för väldigt många år sen. Men det är en annan historia.